Kim-pelit (erilaisia versioita)

Leikkijöitä vähintään: 

2

Leikkitila: 

Kesto: 

5min

Syketaso: 

rauhallinen

Välineet: 

Leikkityyppi: 

Perinteisimpiä partioleikkejä suoraan Baden-Powellilta. Leikinjohtajalla on edessään lattialla tai kankaan päällä esineitä. Leikkijät sulkevat silmänsä esineisiin tutustuttuaan. Kun silmät ovat kiinni niin leikinjohtaja poistaa esineistä jonkin omaan piiloonsa. Sitten leikkijöiden pitää muistaa, mikä esine puuttuu ja mistä. Kerrallaan voi poistaa useamman esineen.

Numero-Kim: Isolle paperille tai taululle kirjoitetaan numeroita. Esim. ensimmäiselle riville yksi numero, toiselle kaksi numeroa, kolmannelle kolme jne. Leikkijät saavat minuutin aikaa katsella numeroita, minkä jälkeen he kirjoittavat muistinvaraisesti numerot paperille. Parhaiten muistanut leikkijä tai pari voittaa.

Kuulo-Kim: Leikkijät piirissä kuuntelee kun leikin johtaja luettelee 15 esinettä hitaasti kahteen kertaan. Leikkijät kirjoittavat muistamansa esineet paperille. Kirjoitusaikaa on esimerkiksi 5 minuuttia. Eniten oikeassa järjestyksessä muistanut voittaa.

Kuva-Kim: Leikkijät katselevat suurta kuvaa, jossa on paljon yksityiskohtia, minuutin ajan. Tämän jälkeen kirjoitetaan muistista esim. seuraavia asioita paperille: Kuinka monta ihmistä on kuvassa, mitä kulkuneuvoja on kuvassa, minkä värinen on kuvan pienin talo, montako kerrosta on kuvan suurimmassa talossa, mitä puita talojen pihalla kasvaa, montako eläintä näit? Tarvikkeet: Iso kuva.

Postikortti-Kim: Näytetään minuutin ajan läjää postikortteja. Leikkijät sulkevat silmänsä ja leikin johtaja joko lisää tai poistaa yhden tai useamman kortin. Leikkijöiden pitää muistaa, mikä muutos on tapahtunut.  Tarvikkeet: postikortteja.

Tunto-Kim: Valitaan 15-25 esinettä luonnosta, esim käpy, lehti, kaarna, höyhen.. Leikkijät saavat tunnustella jokaista esinettä. Esineet piilotetaan ja eniten muistanut voittaa. Tarvikkeet: esineitä.

Ääni-Kim: Leikinjohtaja aiheuttaa erilaisia ääniä. Ääniä voi olla esimerkiksi veden kaato astiaan, pillin puhallus, kätten taputus, hiekan rahina, tussilla piirtäminen, muovipussin ravistelu, kännykän näpyttely tai huulien päristely. Leikkijät ovat silmät sidottuina ja yrittävät saada selville, mistä äänistä on kysymys. Voidaan vaatia esimerkiksi viisi tunnistettua ääntä että pääsee leikistä läpi.