Nettisivujen käyttö

Tervetuloa käyttämään Vesikkojen nettisivuja! Osa sisällöstä näkyy vain vesikko-tunnuksella kirjautuneille käyttäjille. Jos olet jäsenemme, voit pyytää tunnusta ylläpidolta: nettitiimi(ät)lista.vesikot.partio.net.Ja jos menee sormi suuhun nettisivujen käyttämisessä, niin tuosta osoitteesta voit myös kysyä neuvoa!

Tilaa ilmoitukset uudesta sisällöstä

Voit tilata sähköpostiin ilmoitukset uusista jutuista, niin pysyt varmasti kartalla! Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa oikeasta alareunasta "Minä ite" kohdan alta "Oma käyttäjätilini" ja sieltä "Ilmoitusasetukset".

Sisällön luominen

Kun olet kirjautunut sisään, voit kirjoittaa sivuille juttuja klikkaamalla oikeasta sivupalkista "Julkaise".

Valitse ensin julkaisun tyyppi:

 • Jos olet julkaisemassa mitä tahansa tapahtumaa, valitse Tapahtuma.
 • Kaikki muut ajankohtaiset jutut ovatkin oikeastaan Juttuja. Jutut näkyvät etusivun listalla.
 • Sivu-sisältötyyppi on tarkoitettu pysyville ohjeille yms. Ne eivät tule näkyviin etusivun listassa.

Mieti, kenelle juttusi on tarkoitettu:

 • Näkyvyys: "julkinen" tarkoittaa, että kuka tahansa netin käyttäjä näkee juttusi. "Vesikot" näkyy vain kirjautuneille käyttäjille. "Johtajat" näkyy ainoastaan lippukunnan johtajistolle.
 • Kohderyhmä: jos juttusi koskettaa ainoastaan tiettyjä ikäkausia tms. kohderyhmiä, voit valita kohderyhmän tästä. Juttu näkyy kaikille kohderyhmille, mutta tietyissä näkymissä voi selailla vaikkapa pelkästään tarpojien juttuja.

Merkkaa aihepiiri:

 • Jutun aihe on tärkeää merkata huolellisesti, koska sen avulla juttusi löytyy sivustosta oikeasta paikasta. Jos olet esimerkiksi tekemässä tapahtumaa, ja merkkaat sen kokoukseksi, niin se näkyy automaagisesti valikosta Tapahtumat > Kokoukset. Tai jos olet julkaisemassa toimintaideaa, merkkaa juttusi kohtaan Ohjeet > Toimintaideat, niin se ilmestyy kyseiseen valikkokohtaan.
 • Uutiset näkyvät etusivulla.
 • Tarinat on tarkoitettu esimerkiksi ryhmien omille jutuille, jotka eivät koske yksittäisiä tapahtumia.

Nostot: 

 • Jos juttusi on tosi tärkeä ja ajankohtainen, voit merkata sen listojen kärkeen: kelaa ihan julkaisusivun alareunaan, valitse sieltä Julkaisuasetukset ja klikkaa sieltä rasti "Kiinnitä listojen alkuun".

Muista lopuksi tallentaa! Nappula löytyy ihan julkaisusivun lopusta.

Tapahtumien julkaiseminen

 • Tapahtumat ilmestyvät automaagisesti kalenteriin ja tulevien tapahtumien listaan, kunhan merkkaat tapahtuman ajankohdan huolella.
 • Tapahtuman jälkeen voit käydä lisäämässä samaan juttuun tarinaa ja vaikka kuviakin tapahtumasta. Näin tapahtumailmoitus muuttuukin kertomukseksi tapahtumasta!

Ideoita, toivomuksia, muuta kysyttävää?

Kun olet kirjautunut sisään, voit laittaa ehdotuksesi ja kysymyksesi kommentiksi tähän alle, niin muutkin voivat lukea vastauksen. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, voit sähköpostittaa kysymyksesi ylläpidolle.