Seikkailijat

Seikkailijat ovat joukkue 10-12 vuotiaita partiolaisia (koululuokat 4-6). Joukkue jakaantuu 4-5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtavat tehtävään koulutetut aikuiset eli sammot.

Seikkailijoiden ohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta ja neljästä pääilmansuunnasta. Pääilmansuunnat sisältävät kukin parikymmentä aktiviteettia. Jokaisen pääilmansuuntaan suositellaan kuuluvaksi myös kaksi retkeä, osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan sekä vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa on myös mahdollista suorittaa kaikkien pääilmansuuntien suorittamisen jälkeen väli-ilmansuuntia sekä niihin liittyvää partio-ohjelmaa.

Seikkailijaohjelma sisältää paljon perinteisten partio- ja retkeilytaitojen opettelua, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää luonnossa oleilua. Lisäksi seikkailijaohjelmaan kuuluu olennaisesti monipuoliset kädentaidot. Seikkailijaikäkauden aikana pyritään retkillä, leireillä tai vaelluksilla nukkumaan myös mahdollisimman paljon teltassa. Telttoina käytetään puolijoukkuetelttaa (PJ-teltta), laavua, Naigeria tai vaellustelttaa, joiden pystyttämisen osaaminen kuuluu myös seikkailijan taitoihin. Vaikka seikkailijaohjelma painottuu perinteisten partio- ja retkitaitojen opetteluun, jää myös seikkailijaikäkaudessa aina aikaa leikkimiseenkin.

Vesikoissa on kolme seikkailijajoukkuetta: Vesivakoojat, Viispiikki ja Villikissat. Koko seikkailijaosaston vastaavana sampona (seikkailijaikäkausivastaava) toimii Iina Kapanen.

Vaahtokarkit kokoontuvat Viikin kololla maanantaisin klo 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Voikku Penttinen
Sampo Lumme
Teemu Stolt

Aleksi Parviainen
Osma Ovaskainen

Villikissat kokoontuvat Viikin kololla torstaisin kello 18:00-19:30.

Sampoina toimivat:
Iina Kapanen
Igor Mäkinen
Kari Klemetti

Vadelmavuohet kokoontuvat Viikin kololla keskiviikkoisin kello 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Jonska Junkkari
Juske Junkkari
Lenni Marjomaa

Västäräkit kokoontuvat Myltsin kellarissa Maanantaisin klo 18:30-20:00.

Sampoina toimivat:
Jutta Manninen
Nette Maria Pulkkinen

 

 

 

Kohderyhmä: