huiveja

Solmutervapata

Jääjä kulkee ringin ulkopuolella ja tekee ihmisten käsistä roikkuviin huiveihin solmuja. Vain jos solmu on merimiessolmu, pitää juosta. Kohdatessa kätellään. 

Karjatarha

Jokaiselle leikkijälle jaetaan tietty eläin niin, että koko ryhmälle jaetaan muutamia eläimiä yhteensä. Eli ryhmä vaikkapa 5 osaan: kissa, koira, kana, lehmä, hevonen. Pelaajat hajaantuvat huoneeseen sokkona ja kun leikinjohtaja antaa merkin, on jokaisen lähdettävä etsimään omia lajitovereitansa ääntelemällä sen eläimen ääntä, jonka on saanut. Leikistä voi myös kehittää erilaisia versioita eli voidaan vaikka sopia, että samaan ryhmään tulee tulla tietty määrä eri eläinlajeja.

Troijan sota

Leikkijät ovat kahdessa joukkueessa. Toinen joukkue laittaa henkinauhat oikeaan käteen (kreikkalaiset), toinen vasempaan (roomalaiset). Silmät sidotaan ja joukkueet asettuvat toisistaan etäälle vastakkain. Merkistä lähdetään ryömimään/konttaamaan toista joukkuetta päin ja koetetaan repiä nauhoja. Kun nauha on revitty, siirrytään sivuun. Leikin aikana ei saa puhua, vaan tunnustelemalla selvitetään onko kyseessä vihollinen. 

Vaarallinen

Kaikilta sidotaan silmät. Leikin vetäjä valitsee joukosta ”vaarallisen” taputtamalla olalle. Merkistä kaikki lähtevät liikkumaan. Vaarallinen koskettaa muita olalle, jolloin he siirtyvät reunalle. Loppuu kun vaarallinen saanut kaikki. Voidaan myös valita kaksi vaarallista, jotka poistavat ihmisiä eri tavalla (toinen taputtamalla päähän, toinen olalle) ja lopuksi katsotaan, kumpi oli vaarallisempi. 

Tilaa syöte RSS - huiveja