käsivarsinauhaa

Pantteri

Kentän molemmissa päissä on pesä. Yksi leikkijöistä on pantteri, joka asettuu kentän keskelle. Muut leikkijät menevät pesiin ja heillä on vyössään tms. kaksi henkinarua. Leikkijät yrittävät päästä pesästä pesään niin, ettei pantteri saa anastettua heiltä henkinaruja. Kun juoksija on menettänyt molemmat narunsa, tulee hänestä pantteri. Pantteri saa ottaa vain kerralla yhden merkkinarun, mutta jos leikkijöitä on paljon, on viisaampaa että pantteri saa metsästää naruja niin paljon yhdellä kerralla kuin haluaa. 

Safari

Leikkijöiden määrästä riippuen valitaan joukosta 1-3 sarvikuonoa. Loput jaetaan metsästäjiksi, hyeenoiksi, leijoniksi ja antiloopeiksi. Kaikilla muilla on yksi elämä, hyeenoilla kaksi ja antiloopeilla kolme. Elämiä merkitsevät henkinauhat, pyykkipojat jne. Kaikilla ryhmillä on omat ääntelynsä joista tunnistaa mikä ryhmä on kyseessä. Sarvikuonot saalistavat metsästäjiä ja hyeenoita. Metsästäjät vaanivat leijonia ja leijonat antilooppeja. Antiloopit eivät jahtaa ketään.

Troijan sota

Leikkijät ovat kahdessa joukkueessa. Toinen joukkue laittaa henkinauhat oikeaan käteen (kreikkalaiset), toinen vasempaan (roomalaiset). Silmät sidotaan ja joukkueet asettuvat toisistaan etäälle vastakkain. Merkistä lähdetään ryömimään/konttaamaan toista joukkuetta päin ja koetetaan repiä nauhoja. Kun nauha on revitty, siirrytään sivuun. Leikin aikana ei saa puhua, vaan tunnustelemalla selvitetään onko kyseessä vihollinen. 

Tilaa syöte RSS - käsivarsinauhaa