keppi

Brasilialainen kolikonpudotus

Leikkiin tarvitaan keppi esim. vanha luudanvarsi ja pieni kolikko tms. Keppi lyödään/kiinnitetään maahan pystyyn ja sen ympärille piirretään ympyrä, jonka reuna on n. 60cm päässä kepistä. Kolikko asetetaan kepin päähän. Tarkoituksena on saada kepin päässä oleva kolikko putoamaan ympyrään. Tätä yritetään toisella kolikolla tms. Jokaisesta pudotuksesta saa pisteen. Vuorotellen jokainen yrittää. Kun onnistuu pudottamaan kolikon, saa uuden yrityksen heti.

Tukkihumala

Kisataan joukkueiden välisenä viestinä. Jokainen kisaaja juoksee vuorotellen n. 10 metrin päässä olevalle kepille/makuualustalle/pesismailalle, painaa otsansa sitä vasten ja pyörii X määrän kierroksia (10 rupeaa olemaan maksimi, siinä menee jo isommallakin tukka kunnolla sekaisin, nuoremmille vähempikin riittää). Muu ryhmä laskee kierroksia ääneen, kierrosten täytyttyä juoksija palaa takaisin ja läpsäisee seuraavan kisaajan matkaan.

Keppitwister

Rajataan leikkialue ja leikkijät menevät sen sisään. Kukin leikkijä nakkaa vuorollaan keppiä, käpyä tms. merkkipalikkaa. Seuraavan leikkijän on kurotettava paikaltaan koskettamaan merkkiä. Sitten hän vuorostaan nakkaa palikan edelleen. Tämän jälkeen ei saa enää liikkua ennen seuraavaa vuoroa. Jos ei pysty enää pysymään paikoilaan, joutuu pois pelistä.

Tilaa syöte RSS - keppi