narua

Aasinhäntä

Leikkijät yrittävät kiinnittää piirretylle aasille häntää sokkona parin pyöräytyksen jälkeen. Häntä kiinnitetään nastalla, sinitarralla, napilla tms. 

Villinorsun metsästys

Leikkijät ovat puolueittain jonossa. Huoneen toisessa päässä on kutakin kilpailevaa puoluetta varten tuoli. Johtajan annettua merkin lähtevät ensimmäiset sitomaan narunsa tuolin jalkaan. Näiden palattua sitovat toiset oman narunsa edellisen jatkoksi. Kun viimeinen on sitonut narunsa, tempaisee hän narusta tuolin luoksensa. Nopein puolue voittaa. 

Verkon kudonta

Istutaan lattialla pareittain. Jokaisella parilla on köysi, jonka päistä kumpikin pitää kiinni. Ohjaaja alkaa kutoa verkkoa. Hän sanoo esim. "Watti siirry istumaan Leenan ja Pekan väliin". Se, jonka nimi mainitaan, siirtyy toivottuun paikkaan parin jäädessä istumaan paikalleen. Näin jatketaan, kunnes jokainen istuu uudella paikalla. Myös köydet ovat tässä vaiheessa mukavasti ristikkäin ja verkko on valmis. Aloitetaan työn purkaminen. Ohjaaja sanoo jonkun nimen. Nimeltä mainittu lähtee pujottelemaan parinsa luo seuraten tarkkaan köyden kulkureittiä: yli, ali, kiertäen jne.

Solmi ja kiusaa

Leikkijät asettuvat vastakkain pareittain pitäen kumpikin kiinni saman narun (n. 3 m) eri päistä. Ottelijat yrittävät tehdä paalusolmua ympärilleen. Samalla he yrittävät estää toista tekemästä solmua, kuitenkaan koskematta vastustajaansa. Ensimmäiseksi valmiiksi tullut oikean solmun tekijä voittaa. 

Solmutervapata

Jääjä kulkee ringin ulkopuolella ja tekee ihmisten käsistä roikkuviin huiveihin solmuja. Vain jos solmu on merimiessolmu, pitää juosta. Kohdatessa kätellään. 

Aarteenvartija

Aarteenvartijoiden silmät on peitetty ja heidät on sidottu narulla pylvääseen tms. Aarteenvartijoiden jalkojen juurella on kasa aarteita (vapaavalintaisia pikkuesineitä), joita he vartioivat läiskimällä leikkijöitä esim. lehtirullalla. Muiden leikkijöiden tarkoituksena on yrittää saada aarteet ryöstettyä vartijan jalkojen juuresta. 

Tilaa syöte RSS - narua