pallo

Polttopallo

Yksi tai useampi pelaaja yrittää "polttaa" muita pelaajia osumalla pelaajiin heittämällään pallolla. Muut pelaajat asettuvat maahan piirretyn ympyrän sisäpuolelle ja yrittävät väistellä palloa. Kun pallo osuu ympyrän sisällä olevaan pelaajaan, hän siirtyy ympyrän ulkopuolelle ja hänestä tulee yksi heittäjistä. Peliä jatketaan, kunnes ympyrän sisällä ei ole enää pelaajia. Viimeinen sisällä oleva pelaaja on voittaja. Yleensä tapana on, että vain pään alapuolelle osuneet heitot hyväksytään. 

Kuuma peruna

Yksi leikkijöistä on sokkona silmät peitettyinä. Muut leikkijät istuvat ympyrässä lattialla ja heittävät toisilleen "kuumaa perunaa", joka voi olla pallo tai hernepussi (tai vaikkapa peruna). Kun sokko huutaa "seis", se jolla on peruna kädessään joutuu poistumaan ringistä. Siksi pelaajat syöttävät perunaa toisilleen nopeasti, jotta se ei jäisi omiin käsiin. Leikki loppuu, kun jäljelle jää vain yksi leikkijä. Hänestä voi tulla seuraava sokko. 

Pallo on paikalla

Leikkijöistä valittu potkaisija potkaisee pallon menemään. Etsijäksi valittu hakee pallon, toisten juostessa sillä aikaa piiloon. Etsijän löytäessä piilossa olevan juoksevat he yhtä aikaa pallon luo. Jos etsijä ehtii koskettaa palloa ja sanoa piilossa olleen nimen, jää tämä vangiksi. Jos piilossa ollut ehtii ensin, hän potkaisee uudelleen pallon ja menee piiloon. Muut leikkijät voivat yrittää pelastaa vangin potkaisemalla pallon ja menemällä uudelleen piiloon. Leikki loppuu, kun kaikki ovat löytyneet ja ensin löydetystä tulee uusi etsijä. 

Sokkofutis

Kaksi joukkuetta, joissa jokaisella on pari. Toinen parista sitoo silmät ja toinen toimii ohjaajana. Vain sokea saa potkia palloa, muuten pelataan tavallista jalkapalloa. 

Kuningaspallo

Kaksi kuningasta ja molemmilla taustajoukot, jotka seisovat tiiviissä rivissä kuninkaiden takana (20 askeleen etäisyys toisistaan). Toinen kuningas aloittaa ja heittää pallon toisen kuninkaan riviin. Kaikki joihin pallo osuu, lähtevät juoksemaan toista riviä kohden. Toinen kuningas nappaa pallon ja koittaa osua juoksijoihin. Jos osuu, niin nämä palaavat omaan riviinsä. Jos ei ehdi heittää palloa tai ei osu, niin vastapuolen rivit vahvistuvat ja juoksijat jäävät sinne. 

Leiripesis

Kaksi joukkuetta, jotka yrittävät tehdä maaleja toisen maaliin pallolla. Palloa pitää heitellä, mutta se kädessä ei saa juosta. Maali syntyy kun pallo ylittää maalilinjan ja jonkun pitää olla ottamassa pallo kiinni maalilinjan takana. Jos pallo tippuu, toinen joukkue saa pallon ja saa jatkaa siitä.6 

Hännänpoltto

Leikkijät muodostavat ringin, jonka sisällä on tuhatjalkainen (kolme henkilöä). Tuhatjalkaisen häntää yritetään polttaa heittelemällä sitä pallolla. Pää saa suojata perää ja perä yrittää väistellä. Kun hännän saa poltettua, tulee polttajasta uusi pää, päästä keskiruumis ja keskiruumiista uusi häntä.

Tilaa syöte RSS - pallo